събота, 18 април 2015 г.

Времето на 18 Април, събота 2015

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 18 АПРИЛ 2015 BG/EN! Прогноза за 18 април, събота 2015: Слънце преди обяд, дъжд на места следобед!
От северозапад , облачността ще се увеличи , на много места ще започнат валежи , по-значителни ще са над Босна и Херцеговина , Хърватска и източна Румъния .

У нас времето , ще с разкъсана облачност , следобедите часове, облачността ще се увеличава , ще започнат валежи , обхващащи цялата страна . През нощта по-значителни ще са валежи над южна България . На много места ще са придружени и от гръмотевици . Вятъра ще се усилва и ще е от север .
Температурите ще са между 18-22 - северна България и 22-24 градуса за южна .
За София , около 21 градуса .
 Времето на 18 Април, събота 2015

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. През нощта облачността ще е разкъсана. Утре денят ще започне с предимно слънчево време. По-късно облачността ще се увеличи и след обяд и привечер в много райони ще превали дъжд, на места в Южна България - с гръмотевици. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони - силен вятърът от запад, северозапад. Минимални температури предимно между 8 и 13 градуса, максимални - между 18 и 23 градуса, съобщава НИМХ - БАН.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-късно ще се заоблачи, след обяд ще превали, в южните райони е възможно и да прегърми. Ще духа умерен, по северното крайбрежие - селен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха от около 16-18 градуса по носовете и до 21-23 градуса в
останалата част. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще се заоблачи и след обяд ще превали, на места и прегърми. Вятърът ще е от запад, северозапад - силен. Максимална температура на 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.
В неделя преди обяд все още на места ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Около обяд от северозапад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще отслабне и ще бъде до умерен. Застудяването ще продължи и температурите, особено дневните чувствително ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 11 и 16 градуса. В понеделник отново ще се заоблачи, но вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са по-ниски, дневните слабо ще се повишат. По-късно през деня вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще започне да нахлува студен въздух.
 Вижте Прогноза за времето през 18.04.15 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2015 
 Времето на 18 Април, събота 2015

Времето през Април 2015 Времето през Май 2015
Седмична Прогноза за времето за 18-23 Април 2015

Седмична Прогноза за времето за 18-23 Април 2015

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогнози за времето през

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"