сряда, 1 април 2015 г.

Дневна Прогноза за времето през 2 Април 2015

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ 2 АПРИЛ 2015През нощта от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, но до сутринта в Източна България все още ще е значителна, на места - със слаби превалявания. Температурите сутринта ще са между минус 1 и 4 градуса, в София - около 0 градуса.

В четвъртък в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. С временни увеличения на облачността, но почти без валежи ще бъде над североизточните райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и по Черноморието - до силен, западен вятър, с тенденция на отслабване в късните следобедни часове. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в Софийско - около 9-10 градуса.


Повишавайки се, атмосферното налягане ще стане близко до средното.
ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ 2 АПРИЛ 2015
Времето през Април 2015 Времето през Май 2015
Времето в планините застудява. На 1200 м дневната температура ще е около 3 градуса, на 2000 м около - минус 5 градуса. Ще е предимно слънчево, но твърде ветровито, особено по Старопланинското било, където скоростта на западния вятър често ще достига и надминава 20 м/сек.

Времето по Черноморието ще е ветровито - с умерен до силен западен вятър, който ще отслабне едва привечер. Ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са до 12-14 градуса. Вълнението ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 9 градуса.

През нощта срещу петък облачността отново ще се увеличи и през деня само на отделни места ще превали, предимно слаб дъжд. Вятърът пак ще се усили - умерен, в Дунавската равнина и по Черноморието - и временно силен, от северозапад-север; дневните температури слабо ще се понижат. 

В събота сутрешните температури ще са най-ниски - между минус 2 и 3 градуса. През деня ще преобладава слънчево време, но от запад ще се появи висока и средна облачност, по-късно - в процес на увеличение. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от юг.
Вижте Прогноза за времето през 02.04.15 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2015

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогнози за времето през

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"