вторник, 21 април 2015 г.

Времето от 21 до 26 Април 2015

СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 21-26 АПРИЛ 2015 BG/ENПрогноза за 21-26 април 2015: от слани към летни температури! В началото на седмицата от североизток ще нахлуе студен въздух и а много места ще има слани и дори мраз. Впоследствие рязко ще се затопли до летни температури.
[Изображение: 5e_38qvej.jpg]
  Днес преди и около обяд ще бъде слънчево, в Дунавската равнина - ветровито, с умерен, по-късно - силен вятър от запад-северозапад.
Дневните температури ще бъдат от 12 до 18 градуса.
По-късно след обяд и привечер облачността от север ще се увеличи и отначало в северните райхони ще превали краткотраен дъжд. По-значителни количества са възможни на места в Предбалкана и североизточните райони.
От североизток ще нахлува студен въздух и температурите утре ще се понижат.
Минималните ще са от 5 до 11, а дневните от 11 до 16 градуса. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Облачността ще бъде променлива, намаляваща на запад до незначителна. Слаби краткотрайни превалявания са възможни над източната половина на страната.
В сряда ще остане студено за сезона, като сутрин в западната половина на страната са възможни слани и сутрешен мраз(отрицателни минимални температури). Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса.
Вижте Прогноза за времето през 21-26.04.15 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2015 
През деня облачността ще бъде променлива, до незначителна над западната половина на страната. Дневните температури ще бъдат от около 9-10  до 15 градуса.
В четвъртък денят ще започне с ниски за края на април температури, по високите полета от минус 1, минус 2 до плюс 4 градуса. На много места в страната ще се образуват слани.
През деня ще бъде слънчево и ще започне бързо повишение на температурите, които ще достигнат 12-18 градуса.
Повишението не температурите ще продължи и в петък и събота и дневните стойности през втория ден ще достигнат 22-27 градуса. Ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност, по-значителна през втория ден.

В неделя над западната половина на страната ще се развива по-значителна купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще остане топло, с температури по-характерни за втората половина на месец май 2015 и началото на юни 2015.

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогнози за времето през

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"