петък, 15 януари 2016 г.

Времето на 15 януари, Петък 2016

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 15 ЯНУАРИ 2016 BG/EN! Прогноза за 15 януари, Петък 2016 : Облачно с валежи! През нощта от запад облачността ще се увеличава, а вятърът временно ще стихне. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса. В петък ще има значителна облачност, дъжд ще завали отначало в Западна България, а до вечерта - и на места в централните райони на страната. В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е слаб, в Източна България и на места северно от планините - умерен до силен, от юг-югозапад. Температурите ще са все още сравнително високи, максималните ще са между 5 и 10 градуса, в югоизточните райони - до 12 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава. Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9 и 11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала и ще се усилва. Температурата на морската вода е 8 градуса.
Вижте Прогноза за времето през 15.1.2016 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2016
Времето на 15 януари, Петък 2016
Над планините ще е облачно и главно в масивите от западната половина на страната ще превалява сняг. Ще духа силен, по високите части - бурен, югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. От северозапад ще нахлува студен въздух и в Северозападна България и високите котловини в Западна България дъждът ще премине в сняг. В събота и в неделя валежите ще продължат, ще са значителни по количество. В по-голямата част от Северна и в Западна България ще вали сняг и ще се образува нова снежна покривка. Ще бъде ветровито и ще има условия за преспи и навявания. В югоизточната част от страната температурите ще се задържат положителни и там ще продължи да вали дъжд. През нощта срещу понеделник студеният въздух ще обхване цялата страна и навсякъде валежите вече ще са от сняг.
Седмична Прогноза за времето от 15 януари 2016 до 20 януари 2016
Седмична Прогноза за времето от 15 януари 2016 до 20 януари 2016

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2016 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2016

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогноза за времето

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"