събота, 16 януари 2016 г.

Времето на 16 януари, Събота 2016

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 16 ЯНУАРИ 2016 BG/EN! Прогноза за 16 януари,
Събота 2016 : Застудява, започват валежи от дъжд и сняг! През следващото денонощие ще бъде облачно. Започналите валежи в събота до обяд ще обхванат цялата страна. От северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 2 градуса и плюс 3 градуса. През деня в по-голямата част от Северна и Западна България ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Над останалата част от страната, където температурите ще останат положителни, валежите ще са от дъжд, на места в Югоизточна България ще са значителни по количество. Вятърът ще бъде предимно умерен от северозапад, привечер ще се ориентира от север-североизток и ще се усили още. Ще има преспи и навявания. Максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в крайните южни райони и малко по-високи. С преминаването на дълбок средиземноморски циклон през нощта срещу неделя валежите ще се усилят, ще бъдат предимно от сняг, в крайните южни райони - от дъжд. Снежната покривка ще се увеличава.
Вижте Прогноза за времето през 16.1.2016 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2016
Времето на 16 януари, Събота 2016

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижава. Над планините ще е облачно. През деня ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка, в масивите в Западна България тя ще бъде значителна. Ще духа силен, по високите части - бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 0 градуса, на 2000 м - около минус 6 градуса. Ще застудява. Над Черноморието ще бъде облачно. Ще има валежи предимно от дъжд, които по Южното Черноморие ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 6 и 10 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.
Седмична Прогноза за времето от 16 януари 2016 до 21 януари 2016

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2016 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2016

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогноза за времето

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"