неделя, 3 януари 2016 г.

Времето на 3 януари, Неделя 2016

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 3 ЯНУАРИ 2016 BG/EN! Прогноза за 3 януари,
Неделя 2016 : Жълт код в цялата страна за сняг и поледици! Жълт код за сняг и поледици е обявен за цялата страна за 3 януари, съобщават от НИМХ при БАН. В цялата страна ще вали сняг, като почти навсякъде ще се образува снежна покривка предимно между 10 и 15 см. В областите Добрич, Бургас и Варна валежите ще са от дъжд и сняг, като ще има условия за заледявания и поледици. В област Кърджали ще вали сняг и ще се образува снежна покривка около и над 10 см, а привечер вятърът от север ще се усили и ще бъде с пориви до 20 м/сек. В област Благоевград ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд, като има условия за заледявания и поледици. През нощта над цялата страната ще се заоблачи. В Западна България ще завали сняг, като валежите постепенно ще обхванат и източните райони. Ще се образува снежна покривка. След обяд по Черноморието и в крайните югоизточни райони, а привечер - и по поречието на Струма, снегът ще премине в дъжд и там ще има условия за заледявания и поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър. По Черноморието вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили.

Вижте Прогноза за времето през 3.1.2016 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2016
Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 12 и минус 7 градуса, в югозападните райони - между минус 5 и минус 2 градуса. Максималните температури ще са в широки граници - от минус 7 в Северна България до 3 градуса - по Черноморието и в Югозападна България. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава. Над планините ще е облачно със значителни валежи от сняг. Ще духа умерен, предимно южен, по билата - силен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса. По Черноморието облачността от запад ще увеличи и още преди обяд на много места ще завали сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Снегът ще премине в дъжд и ще се създадат условия за заледявания и поледици. Максималните температури ще са между 1 и 4 градуса.
Седмична Прогноза за времето от 3 януари 2016 до 8 януари 2016

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2016 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2016

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогноза за времето

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"