вторник, 5 януари 2016 г.

Времето на 5 януари, Вторник 2016

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 5 ЯНУАРИ 2016 BG/EN! Прогноза за 5 януари,
Вторник 2016 : Ще вали сняг, който ще преминава в дъжд! През нощта южно от страната ще премине нов средиземноморски циклон и метеорологичната обстановка отново ще се усложни. До сутринта започналите от запад снеговалежи ще обхванат страната, като с повишението на температурите на места в Югоизточна България и по Черноморието снегът ще премине в дъжд и има условия за поледици. Във вторник още преди обяд от запад валежите бързо ще спират, най-късно в Североизточна България. През деня ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя отново ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад. Минималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а в Южна - между минус 5 и 0 градуса. Максимални температури между минус 2 и 3 градуса, в крайните югозападни райони до 5-6 градуса.

Вижте Прогноза за времето през 5.1.2016 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2016
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за януари. Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м - около минус 2 градуса. Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максималните температури на въздуха ще са до 3-4 градуса. Температурата на морската вода е 4-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
Седмична Прогноза за времето от 5 януари 2016 до 10 януари 2016

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2016 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2016

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогноза за времето

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"