петък, 8 януари 2016 г.

Времето на 8 януари, Петък 2016

ДНЕВНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 8 ЯНУАРИ 2016 BG/EN! Прогноза за 8 януари, Петък 2016 : Вятърът започва да стихва! През нощта валежите и в Източна България ще спрат, а облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява, в много райони до предимно ясно. Ще продължи да духа умерен в Дунавската равнина и временно силен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса. Петък облачността ще е променлива, в много райони намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е умерен от запад, през нощта срещу събота ще стихне. Максималните температури ще са от 2-3 градуса в Лудогорието, до 11-12 градуса в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане ще се повишава. Към края на деня ще достигне средното за януари. Над планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, без валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м - около минус 3 градуса.
Вижте Прогноза за времето през 8.1.2016 BG/EN във форума за Прогнози за времето през 2016
Времето на 8 януари, Петък 2016

Над Черноморието, по-значителна ще е облачността в часовете преди обяд, докато след пладне ще има повече слънце. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-8 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В събота ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Над останалите райони ще има повече слънце. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните в по-голямата част от страната - между 5 и 10 градуса; по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла. В неделя от северозапад облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, в източните райони - до умерен, от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат с 3-4 градуса по-високи, а дневните - почти без промяна.
Седмична Прогноза за времето от 8 януари 2016 до 13 януари 2016
Седмична Прогноза за времето от 8 януари 2016 до 13 януари 2016

ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ 2016 ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2016

Прогноза за времето в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Добрич, Сливен, Шумен, Благоевград, Велико Търново, Сандански, Видин и Кърджали

Форум за Прогноза за времето

Форум за "МЕТЕОРОЛОГИЯ И КЛИМАТОЛОГИЯ"